Categories
NFU

Great new interviews with Dr. Peter McCullough and Catherine Austin Fitts, and more (SAMIZDAT)

UIT DE SAMIZDAT *

Interessante artikelen week #41

VAN HAMELEN RESEARCH & EDUCATION

EN: In this newsletter: whistleblowers, ‘the bigger picture’, the replacement of democratic institutions with unaccountable ones while keeping the illusion of democracy alive (mostly in dutch), geopolitics behind energy prices, tools of the technocracy and more.

NL: In deze nieuwsbrief: klokkenluiders, het grote plaatje, de rechterlijke uitspraak over apartheid, hoe democratie ondergraven wordt door macht te verschuiven naar instituties die voor de burger onbereikbaar zijn, de geopolitiek achter energie- en gasprijzen, de gereedschappen van de technocratie en meer. 

Op 9 oktober komt de eerste editie van de wekelijkse De Andere Krant uit! Ik ga zorgen voor de pagina’s over ‘Mens & Macht’, en ondersteun bij het geopolitieke nieuws. Lees hier de pdf van de eerste editie.

WHISTLEBLOWERS

Compelling Testimonies from Covid Whistleblowers (coreysdigs)

Indrukwekkende verzameling van getuigenissen van klokkenluiders.

Pfizer Whistleblower Leaks Execs Emails: ‘We Want to Avoid Having Info on Fetal Cells Out There’ (youtube). Apparently, it is not uncommon to use fetal tissue for vaccine development:  Vaccines using fetal tissue: 12 faulty assumptions (principia-scientific)

A History Teacher’s Warning by Angela Bittinger (bitchute)

“If you trust your government, your history teacher did not do their job”

“School is a training ground for what the government is pushing on our children”.

For what she means by ‘training ground’, scroll below to the references of Alison McDowell.

‘We’re in the middle of a major biological catastrophe’: COVID expert Dr. Peter McCullough (lifesitenews)

“Medical freedom is related to social freedom is related economic freedom.”

“And the question is, how far are they going to go, and how much are we going to lose?” he said.   

“I can tell you, personally, I’m willing to lose it all.”

McCullough warned that if Americans don’t get active now, the future holds the same lockdowns, oppression and violence that has happened in Australia. 

“There are powerful forces in place that want this to happen, very powerful forces,” he said.

“The challenge is to break [them], and the only way to break these powerful forces is to just say ‘no’.”

Doctor ordered to leave hospital with ‘15-minute notice’ for treating COVID patients with Ivermectin (lifesitenews)

CORRUPTION

Moderna: A Company “In Need Of A Hail Mary” (Whitney Webb in unlimitedhangout)

Very important research on the background of Moderna:

“Before COVID-19, Moderna was in danger of hemorrhaging investors, as persistent safety concerns and other doubts about its mRNA delivery system threatened its entire product pipeline. Fear caused by the pandemic crisis made those concerns largely evaporate, even though there is no proof that they were ever resolved.”

The same mrRNA delivery system is also used by Pfizer. It may be the source of many of the reported adverse reactions. All this was known well in advance of introducing the worldwide ‘vaccination’ campaign.

THE BIGGER PICTURE

To solve the major challenges that we are facing, I believe it is important to understand the system and power structures in which we are operating. It’s very different from what we’ve been told in school and the newspapers. By understanding what we are up against, we can start formulating viable and effective solutions. 

The articles and videos below help understanding the bigger picture.

Here Is The Web Of Technocrat Propagandists Who Silence Truth (technocracy)

This article shows how the Publicis Groupe, a worldwide PR group, has connections to almost every party that is involved in creating the dominant narrative on covid, and to the parties that are able to censor counternarratives. For narrative control, they apply the strategies that previously have been successful for the tobacco industry and Monsanto.

Guterres and the Great Reset: How Capitalism Became a Time Bomb (Matt Ehret in Strategic Culture)

Ehret discusses how our current predicament has its roots in Brzezinski’s vision of the Technetronic Age, that found its way into policy through organizations such as the Trilateral Commission.

MONOPOLY – Who owns the world? Documentary by Tim Gielen (rumble)

This is an older video that has been updated, and is now narrated in English. It shows how a very small number of institutional investors own almost anything that we consume, the media, big tech, tv, resources and more. With such concentration of ownership, narrative control is easy. With such a monopoly position, there are no checks on unaccountable power.  Moreover, monopolies are highly inefficient, they produce scarcity.

Interview with Catherine Austin Fitts about Mr. Global, invisible weapons and solutions

(Solari, Café Weltschmerz)

Catherine Austin Fitts has profound insights in the workings of the global power structure. In this interview she elaborates on how this structure – that she terms ‘mr Global – operates, and also on the invisible weapons that are being used against us. 

The interview ends with some practical, constructive steps that anyone can take.

China, Wall Street and the New Global Economy with James Corbett (unlimitedhangout)

RECHTSZAKEN & VERHOREN / LAWSUITS

“Coronapas mag blijven”oordeelt rechter in de zaak Maes/Lenting tegen de overheid…

(blckbx)

Het is niet helemaal duidelijk of de uitspraak door de rechter of het ministerie van VWS is geschreven..

“Het kabinet mag in beginsel afgaan op de adviezen van het OMT”

Deze uitspraak van de rechter doet mij denken aan de uitspraken bij de 5G rechtszaak. Rechters gaan ervan uit dat de overheid op adviesorganen mag afgaan. Die adviesorganen hebben dan een patent op de wetenschap, die niet meer ter discussie gesteld mag worden. Heel onwetenschappelijk dus. Bij 5G bijvoorbeeld, beroept de overheid zich op een aantoonbaar frauduleus rapport van de Gezondheidsraad (stralingsbewust) in haar claims dat 5G niet schadelijk is voor de gezondheid.

Waar deze manier van werken me ook aan doet denken, is de strategie van ondermijning zoals beschreven door voormalig KGB agent Yuri Berezmov:  Psychological Warfare Subversion & Control of Western Society (youtube), en de strategieën voor het omzeilen van democratische processen zoals beschreven door Patrick Wood in zijn boek over Technocracy.

Kort samengevat: laat de democratische instituties overeind, maar verplaats de macht, beslissingsbevoegdheid, budget, beleidsvorming etc. naar niet-democratische organen. Op die manier kun je je erop beroepen dat er nog steeds democratie is, terwijl de echte macht vanachter de schermen uitgevoerd kan worden. Vaak hebben het bedrijfsleven en NGO’s grote invloed, maar zijn deze instituties voor burgers onbereikbaar. In het geval van deze rechterlijke uitspraak over covid beleid ligt de macht bij het OMT.

Hier zijn enkele voorbeelden voor wat ik voor mezelf de ‘bestuurlijke zweeflaag’ noem:

  • Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Probeer een raadslid een vraag te stellen, en je krijg meestal geen antwoord. Krijg je dat wel, dan volgen ze veelal VNG beleid. Dat orgaan is niet verkozen en hoeft geen democratische verantwoording af te leggen.
  • ICNIRP  – dit is een private NGO dat met een draaideur en fondsen van telecombedrijven. Overheden beroepen zich op hun richtlijnen wanneer het gaat om elektromagnetische blootstellingsnormen. Die nemen onze adviesorganen dan over. En volgens de rechter mag de overheid daarop vertrouwen.
  • Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) – dit instituut in de bossen van Arnhem heeft een grote hand in het veiligheidsbeleid, inclusief covid. De opzet erachter zorgde ervoor dat gemeenten tijdens de corona crisis hun niet eigen veiligheidsbeleid kunnen volgen, zoals traditioneel het geval was. Een commissie van niet-gekozen burgermeesters overschreef de controle, beslissingsbevoegdheid en zeggenschap van alle wel-verkozen gemeenteraden. Macht is daarmee gecentraliseerd en overgeheveld naar een orgaan waar de meeste mensen geen weet van hebben. 
  • WHO – de bij het Wereldgezondheidsorganisatie aangesloten landen verplichten zich WHO-beleid te voeren. Het WHO is grotendeels gecoöpteerd door belangen van Bill Gates en big Pharma, zoals klokkenluidster Astrid Stuckelberger uitlegt in dit interview bij Corona Ausschuss: The corruption of the WHO.   
  • De EU: In dit artikel dat ik schreef voor Gezond Verstand leg ik uit hoe ondemocratisch de opzet en werking van de EU is: De onbekende macht van de EU besluitvoerders. Tegelijkertijd hebben we soevereiniteit aan dit orgaan overgeheveld, zonder dat hier een 2/3 stemming in de Tweede Kamer of grondwetswijziging over is geweest.

Er zijn er nog veel meer voorbeelden, maar deze illustreren hoe het werkt.

“Je ziet het als je het door hebt”.

Sheldon Wolin noemde dit ‘omgekeerd totalitarisme’, waarin uiterlijk we nog de machinaties van democratie doorgaan, maar de in werkelijkheid de bevolking machteloos is echte invloed uit te oefenen. Hier is een lezing van prof. Wolin: Dr Sheldon Wolin on Totalitarian America, in Willits CA, 2003.(youtube) . 

LinkedIn uitspraak: rechtsbescherming tegen sluiten account en verwijderen berichten

(Ellen Timmer)

Nieuw bewijs aangeboden aan ICC (bpoc2020)

EU

Pools gerechtshof legt bom onder Europese rechtsorde: weg vrij voor juridische Polexit

(volkskrant)

Er wordt een land wakker! Het overhevelen van soevereiniteit naar de EU verliep via misleiding, maar is nooit rechtgezet.

“Het toewerken naar integratie geschiedde stapsgewijs, waarmee steeds meer macht gecentraliseerd raakte in een orgaan dat niet democratisch is opgezet en geen democratische waarborgen heeft. De handelsverdragen die waren afgesloten om economische samenwerking te bevorderen, boden geen ruimte voor het overhevelen van soevereiniteit – deelnemende landen zouden veel moeite hebben gehad dat binnenlands te verkopen. Dit overhevelen van soevereiniteit van natiestaten naar een opeenvolging van Europese instituties werd bewerkstelligd door een serie van politiek-bestuurlijke-bureaucractische trucs. Ter voorbeeld: op 5 februari 1963 deed het Europese Hof van Justitie de uitspraak dat nationale wetgeving moest voldoen aan de regels van de Europese gemeenschap. In het geval van een conflict tussen beide, gingen de Europese regels voor. Er was geen enkele basis in het verdrag van Rome voor deze uitspraak, en het Hof had niet het mandaat op dergelijke wijze in te grijpen. Toch werd de uitspraak door lidstaten gewillig gevolgd.” (vanhamelen)

ENERGY/ GAS

Prices of energy/gas have little to do with quantity of supply, and everything with political choices. The technocratic agenda that the West is pursuing is steering toward an energy/co2 budget coupled to your digital ID. The covid pass is the foot in the door. That is why they are so adamant on using a QR code, and a paper proof of obedience to fake health measures won’t do. For a background on the theory of an economy that is run on measuring and allocating energy and resource budgets to optimize efficiency vs an economy that is run by supply and demand dynamics, I highly recommend the book Technocracy by Patrick Wood.

Neither Germany nor Europe Can Live Without Russian Gas (journal-neo)

Lift Iran sanctions if you seek end to global energy crisis (presstv)

Kabinet bij elkaar over exploderende gasprijs: ‘We beraden ons op ingrepen (ad)

GEOPOLITICS

Paris and Athens Conclude a Military Pact Against NATO Turkey (anti-empire, link from Joseph P. Farrell)

The Living Dead Pax Americana (strategic-culture)

The China Cold War Will Unstick America’s Glue (strategic-culture)

The Pashtun will outlast all empires, but can they hold Afghanistan’s center? (the Saker)

CIA Plot to Murder Assange Is Open Season on Independent Journalism (strategic-culture)

US

Soros trying to Overthrow the USA? (armstrongeconomics)

AI ARMS RACE

Eric Schmidt Cashes in on Artificial Intelligence Arms Race (mintpressnews)

“As the Pentagon drives a hi-tech arms race to maintain its global military superiority, ex-Google CEO Eric Schmidt is the man at the center. Behind The Headlines’ Dan Cohen investigates how the U.S. empire’s drive to control the world using Silicon Valley technology creates the possibility of a devastating war.”

Google Is Not What It Seems (wikileaks)

TOOLS OF THE TECHNOCRACY

SUBSTITUTE DEMOCRACTIC INSTITUTIONS WITH UNACCOUNTABLE ONES

The Secrets Behind Victoria’s Police State (principia-scientific)

“In trying to understand why Australia, and Victoria in particular, seem to be coming under an unusual, and unnecessarily heavy police-state, dig a little deeper, and it becomes obvious as to what’s happening. […] In 2018 Victorian state Premier Daniel Andrews sold out Victoria to an initiative called the Strong Cities Network (SCN). Moreover, Melbourne, under Premier Andrews’ leadership, was host to SCN’s 2018 global summit, the same year Andrews signed over the entire state of Victoria to the globalist initiative. […] The SCN is governed by global NGO’s, and aims to share policing tactics and intelligence, provide oversight, and essentially establish military-level equipped privatized police forces.”

Strong Cities Network member cities (strongcitiesnetwork)

Utrecht, Den Haag, Rotterdam

CBDC (Central Bank Digital Currency)

“Programmable Digital Currency”: The next stage of the new normal? (off-guardian)

“The war on cash’s endgame is here: money replaced by vouchers subject to complete state control.”

ID2020 group ‘profoundly disappointed’ in Biden’s ‘failure to recognize need’ for digital health passes [vaccine passports] (sociable)

“Knowing full-well that the COVID shots are not proven to prevent human-to-human transmission, governments around the world are making it next to impossible for citizens to live a normal life without some type of health passport.

However, these digital health passes make little sense from a public health perspective, but make perfect sense from a globalist takeover of society perspective as they normalize authoritarian social credit systems via digital identity schemes.

When a person’s freedom is dependent upon what their digital identity says about them, what you have is an authoritarian social credit system.”

SURVEILLANCE

“Keyword Warrants” – Feds Secretly Ordered Google To Identify Anyone Searching Certain Information (zerohedge)

FUTURISTIC TECH

Samsung wants to put the human brain on a computer chip (principia-scientific)

PREPARING OUR CHILDREN TO BE CYBORGS

Building Brains For The Metaverse – Executive Function, Augmented Cognition, and Soul Theft (wrenchinthegears)

This is a difficult to read overview of a twitter thread. However, it contains a wealth of information on how education aligned military research is gearing up to shape and control the executive function of children while they are growing up.

It fits with the 1KD Wellcome Leap project that Whitney Webb has written about

“1KD is focused on developing “objective, scalable ways to assess a child’s cognitive health” by monitoring the brain development and function of infants and toddlers, allowing practitioners to “risk-stratify children” and “predict responses to interventions” in developing brains.”

These are mad scientists with too much power and too much funding. Their technologies are trying to blur the boundary between digital and real, material reality, crazy as it sounds.

Alison McDowell“Remember, this is about preparing the structure of human brains to function in a Web 3.0 world in which the military intends to barrage us with tech-mediated information. If they don’t get executive function right for children, they’ll burn out and the data harvest crop fails. […] Executive functionaries would neutralize the kids who play with boxes, the voracious readers, the nature wanderers, the weavers, the astral seekers, the non-conformists. They want life narrowed to QR metrics. It is time to stand for the kids. Hold the enormity of it and go forth.

There is a spiritual engagement underway. It is a struggle for hearts and minds. Cosmic consciousness is facing off against mechanical energy harvest bots. The fate of children, the unborn, and the natural world hangs in the balance.”

SOMA

How UCSF scientists made one woman’s severe depression disappear (sfchronicle)

Of course, depression is a mechanical disfunction that can be solved through electric stimulation of the brain. It has nothing to do socioeconomic circumstances…

CYBER POLYGON

Cyber Polygon? Facebook Outage May Foreshadow Pearl Harbor-Like Attack  (technocracy)

Banks Around World Are Suffering Big Outages, Leaving Millions Of Customers In Lurch At Worst Possible Time (zerohedge, from Joseph P. Farrell)

Cyber Polygon furthers great reset agenda of centralized power & surveillance (sociable)

“WEF/ Cyber Polygong 2021 trends include:

  • A desire to immunize the internet with digital antibodies to ‘protect’ society through  centralization of power and control
  • A demonization of cryptocurrencies in favor of central bank digital currencies
  • A closer merger of corporation and state as the solution to any given crisis, be it cybersecurity, climate change, or COVID-19”

APARTHEID PROTEST

Hoofd handhaving Oldambt kan zich niet vinden in coronamaatregelen en stopt (rtvnoord)

NSW Police Commissioner says officers won’t force businesses to comply with vaccine passport (rebelnews)

Canadese arts neemt ontslag wegens gedwongen vaccinaties, zegt dat 80% van de spoedeisende hulp patiënten met mysterieuze problemen beide prikken hadden gehad (frontnieuws)

Ontario doctor resigns over forced vaccines, says 80% of ER patients with mysterious issues had both shots (lifesitenews)

VERVOLGEN VAN ONGEVACCINEERDEN

Almost Two Million Israelis Lose Their Green Pass Because They Didn’t Get Booster Shot (investmentwatchblog)

Boom! 427,000 Parents Sound Off To NSBA/DoJ On ‘Domestic Terrorists’ Label (technocracy)

Australian Authorities Threaten Unvaccinated Citizens Without Vaccine Passport With Prison Time (theexpose)

Australische autoriteiten dreigen ongevaccineerde burgers zonder vaccinatiepaspoort met gevangenisstraf (dissident)

Where is the Biden Executive Order mandating the vaccine? Does it exist?(nomorefakenews)

CENSUUR
YouTube Bans All ‘Harmful Vaccine Content’

Far-Left Activist Masquerading as Facebook ‘Whistleblower’ Says Uncensored Social Media ‘Destabilizes Democracies’ (VIDEO) (thegatewaypundit)

Greenwald: Democrats and media do not want to weaken Facebook, just commandeer its power to censor (substack)

COVID SCIENCE

Spanish Government Says that the SARS-CoV-2 Virus Has Not Been Isolated (globalresearch)

GENTECH EXPERIMENT

WHAT IS IN THESE VIALS?

Dr. Carrie Madej: First U.S. Lab Examines “Vaccine” Vials, Horrific Findings Revealed (globalresearch)

Lawyer Riekie Erasmus and doctor Zandre Botha chatted to me about what they found in vaccinated blood. (Zuid Afrika)  Bloed analyse (Odyssee, Jerm Warfare)

The video’s of dr. Madej and dr. Erasmus remind me what Clifford Carnicom has been finding for years in samples of hair, rainwater, tissue that people have been sending him from all over the world. It would be interesting for him to have a look at the content of these vials.

Covid-19 “Vaccines” Are Poison: Greg Hunter Interviews Pharmaceutical Analyst Karen Kingston (bitchute)

A very important piece of information that Karen is stressing: we do not know what is in the vials.

Covid-19 vaccine ingredients (nobulart, dr. Robert Young)

EXCLUSIVE: Emergency Response Says Department of Defense Has Taken Over Vaccine Shipment Crash That Shuttered Airspace (timcast)

Moderna reveals source of COVID-19 vaccine contamination as Japan finds yet another suspect vial (fiercepharma)

WHITNESSING THE DAMAGE

26,041 Deaths 2,448,362 Injuries Following COVID Shots in European Union’s Database  (healthimpactnews)

Sen. Ron Johnson with families on adverse reactions to COVID vaccine | FOX6 News Milwaukee (youtube)

Attorney Thomas Renz: “We Got Them. Fact Check This!” All New Whistleblower Info

(bitchute)

There’s No Connection to mRNA Vaccines, For Sure! (investmentwatchblog)

VAXXIDENTS

Enorme verzameling met berichten van mensen die ‘onwel’ geworden zijn tijdens het autorijden. Twitter . In de VS noemen ze dit ‘Vaxxidents’.

5G

5G wifi router vs Shungite (youtube)

* Samizdat

(NL) Samizdat: clandestien geschreven informatie die in de Sovjet tijd verspreid werd in netwerken van dissidenten.

“Samizdat: ik schrijf zelf, ik redigeer zelf, ik censureer zelf, ik geef zelf uit, ik verspreid zelf”

(EN) Samizdat was clandestine and censored information information in the Soviet era that was created by dissidents and spread in underground networks. 

“Samizdat: I write, I research, I redact, I spread, I publish”

VRIJWILLIGE DONATIE / VOLUNTARY DONATION

Vrijwillige bijdragen ter ondersteuning van de de blog, nieuwsbrief en vlogs zijn welkom!

Voluntary contributions to my newsletter and other work are very welcome!

Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Antwoord dan op deze email met ‘afmelden’ in de titel.

If you would like to unsubscribe, please reply to this email with ‘unsubscribe’ in the title.

Met vriendelijke groet,

Elze van Hamelen

www.vanhamelen.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.